Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine

de Satisfyyourcravings in Peste, 13 Feb 2016 | 2604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru couscous:
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 300 gr couscous integral
  • Pentru tagine:
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o mana mix de masline (Kalamata si verzi)
  • 2 lingurite harissa (sos picant)
  • 2 ansoa
  • 700 ml passata
  • 1 lamaie conservata mica
  • 4 bucati filet peste alb fara piele si oase
  • cateva firisoare de sofran
  • Pentru salata:
  • 3 morcovi
  • 3 clementine
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura ulei de masine
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura coriandru proaspat
  • Pentru servit:
  • 2 linguri iaurt degresat bio
  • 1 lingurita harissa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine:

Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera. 

Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati.

Se acopera sofranul cu apa fierbinte. 

Se presara sare si piper peste peste, se ruleaza si se adauga in sos, iar deasupra se aseaza sofranul si se toarna apa in care a fost hidratat.

Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute.

Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, pana incep sa elibereze aromele.

Se dau morcovii pe razatoare, se curata clementinele si se taie in felii, se rupt frunzele de menta si se amesteca cu morcovii si clementinele. Se stropeste salata cu ulei de masline si suc de lamaie si se presara cu seminte de susan.

Se amesteca iaurtul cu harissa. 

Se serveste couscousul cu peste, sos si salata, presarat cu frunze de coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

13.02.2016, 17:49

Cu mare interes as gusta asa ceva

Bya Ralu 1

13.02.2016, 17:50

ce bine arata

Bunica 1

13.02.2016, 20:25

Interesantă combinație!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu icre de stiuca